Коледно платно

Освен обичайните коледни украси ми се искаше и да направя нещо малко по-модерно  тази година. И както винаги когато търся вдъхновение, или се оглеждам във витрините на магазините или просто влизам в необятния Pinterest. Е, намерих го и го пресъздадох! Една изключително сладка и модерна интерпретация на коледния елен. Нека започваме:

Всичко, от което се нуждаете:
> Много брокат
> Темперни или акрилни бои и четка за рисуване
> Платно за рисуване
> Картон
> Ножица
> Хартиено тиксо
> Бяло лепило (C200)
> Лак за коса


DSCF17051. Първо започнете с основата на коледното платно. Целта ни е да направим бели, червени и зелени райета. Аз избрах червените ми райета да са най-големи, белите – средни, а зелените – най-малките. За да стане всичко равномерно и точно използвах хартиено тиксо. Залепете лента тиксо по цялаташирочина на платното. И тъй като при мен червеното райе е най-широко, добавих под нея още една лента тиксо. За бялото добавих и трета лентна, а за зеления цват – оставих празно място от около 1-1.5 см.Следва лента за бялото, после две за червеното, още една за бялото и празно място за зеленото. Следвайте тази или вашата последователности запълнете цялото платно.

Бърз съвет –> Отбележете върху хартиеното тиксо с цветен маркер или химикал цвета, за който отговаря дадената лента, за да не губите последователността.

DSCF17072. След това започнете със зеления цвят. Запълнете всички останали празни места и не се притеснявайте, защото няма как да сбъркате. Ако се наложи повторете с още един слой боя.

DSCF17103. След товя отлепете всички ленти, които отговарят за червения цвят и започнете да нанасяте там червена боя. Ако се наложи сложете още един слой боя.

DSCF17134. След като всичко е изсъхнало премахнете и лентите отговарящи за белия цвят. И вече имате своята основа. Време е за еленската глава.

69b89d72538992b2d13fb65a17441b625. Първо ви трябва шаблон. Аз намерих готов, но вие можете да си нарисувате и собствен. Ако предпочитате по-бързата и интелигентна работа използвайте шаблона. Оразмерете го спрямо платното ви и го разпечатайте. Изрежете само еленската глава.

DSCF17096. Очертайте я на парчето картон (моят е от кашон) и я изрежете.

Бърз съвет –> Рязъането на твърд картон е може би най-трудната част в този DIY. За това просто режете и работете на малки отчастъци.

DSCF17167. Покрийте вече изрязаната еленска глава със златна боя.

DSCF17178. След като изсъхне добре, разнесете по цялата ù повърхност лепилото. Лично аз го направих с пръст. Постарайте се да има навсякъде. Възможно най-бързо порасете равномерно по цялата площ броката. Изчакайте да засъхнете и напръскайте два или три слоя лак за коса като изчаквате между пръсканията. По този начин ще се фиксира максимално броката.

DSCF17499. С горещ силикон или друго лепило залепете еленската глава към платното и сте готови!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *