Зимен маникюр

Понякога е трудно да си разнообразяваме гардероба с цветове и шарки по последна мода, но пък за сметка на това лесно можем да бъдем модерни с маникюра си. (Един лак за нокти определно е много по-евтин от жилетка.) Относно маникюра си преди всичко предпочитам ноктите ми да са здрави и оформени от колкото лакирани. Но когато дойде време за маникюр, предпочитам да си го направя сама. Смятам, че една креативна жена, която има време, може да си поддържа маникюра и сама. Сами можем и да постигаме красиви резултати, и при това лесно. Но разбира се, живеем в изключително натоварено време и за една заета дама маникюриста определено е решението. И в двата случая декорацията върху ноктите ни е само за наше лично удовоствие и увереност, защото мъжете така или инъче не се задълбочават в това какъв точно е маникюра ни. За тях, както и за нас, да изглежда добре и поддържано е главното.  Представям ви един изключително лесен, но ефектен начин за съчетаване на цветовете. Тренд цветовете за тази есен/зима (2015/16) са:  небесносиньо, много тъмносиньо и като цяло морските нюански на синюото и синьо-зеленото,  масленозелено, сиво-кафяво, сиво, снежнобяло, бордо и някой светли пастелни тонове, но този път съм се ориентирала към по-тъмните цветове. Е нека започваме:


image1. Започнете като измиете ръцете си и оформите ноктите си. За този тип декорация, според мен, най-удачната форма на плочката е правоъгълната но ако и на вас, както и на мен, правоъгълната форма не ви утива или просто не ви харесва, нещото което можете да направите е да заоблите  краищата на плочката. След като сте готови с пиленето,хидратирайте кожата около нокътя с кремче или масло. Най-накаря, за да предпазите ноктите поставете и база за лак.

image2.  Започнете като нанесете избран от вас лак по цялата плочка на нокътя. Препоръчвам ви да е нещо неутрално, кафяво, сиво…

image3. С помоща на точкатор или кръглата гравичка на кърфица, започнете да нанасяте на случаен принцип точки от един от най-тъмните цветове. Нека точиците в края на полчката да бъдат най-големи а към вътрешната основа да се смаляват.

image

image4.  Повторете с следващите цветове и се страрайте, ако имате много тъмни цветове, внесете малко баланс с бяло или нещо светло.

image5. Завършете маникюра с топ лак.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *