2 забавни идеи

И вие се наслаждавете на стенните декорации в Pinterest? Предлагам ви 2 изключително лесни за направа картини, с които да декорирате стаята си. Забавни и лесни! Нека започваме:

Всичко, от което се нуждаете:
> Акрилни или темперни бои
>  2 Платна
> Четки за рисуване
> Картоф
> Нож
> Хартиено тиксо


 

Първата идея е сладки дини! или лимончета! или кивита! Смятам, че една такава картина би придала характер на тийнейджърска стая и би внесла свежест в нея.

DSCF1125

  1.  Изберете си цвят и покрийте цялото платно с него. Аз използвам картонено платно, тъй като като лесно мога да го поставя на рафт, бюро, перваз и, разбира се, стена. Нанасям боята с чиста гъбичка за миене на съдове, защото е много по-лесно. Пробвайте!

DSCF11232.  Докато чакате боята да изсъхне наполно, измиите и разрежете картофа на половина.

DSCF1124

3. След това разрежете едната половина на още две. Ако се чудите защо ни е нужен картоф – ще го използваме като печат.

DSCF1128

4. Когато боята е напълно изсъхнала вземете едната четвъртинка на картофа и я покрийте с червена боя.

DSCF1129

5. И отпечайте върху платното.

DSCF1131

6. Не се притеснявайте, ако не се получи перфектно. Винаги можете да изчистите линиите с боя.

DSCF1132

7. Добавете бяла ивици на пулокръговете.

DSCF1134

8. След като изсъхне направете и зелена ивица.

DSCF1135

9. За завършен вид на дините ви добавете им семки с черно. И сте готови!


Втората идея е доста по-интересна и приковаваща погледа!

DSCF1136

  1.  Започнете като намерите подходящия размер платно за вас. Докато предната идея не беше капризна относно размера, то тази може би е. Също така ще ви е нужна и по-голям размер четка.

DSCF1137

2. Избере няколко цвята, които да подхождат с интериора ви и ги нанесете един до друг като не стигате до края на платното.

DSCF1139

3. Направете същото и от другата страна на платното като противопоставите цветовете(например светло-тъмно). Изглежда малко странно нали? Не се притеснявайте – това е и целта – на обединим различното.

DSCF1140

 4. Започнете да лепите пърчета хартиено тиксо в тази мрежа. Като паркет. Отначало може да ви е малко трудно, но след като схванете последователността всичко е просто. Не се притеснявайте да режете всеки път еднакъв размер парчета тиксо. Винаги можете да удължите някое като добавите още малко към него.

DSCF1141

5. И ето така трябва да изглежда платното ви. Можете да видите местата където съм добавяла тиксо, за да направя някое парче по-голямо.

DSCF1142

6. След като сте готови покрийте цялото платно с бяла боя (или друг подходящ цвят). Аз отново използвах гъбичка за по-бързи резултати. Ако се налага споставете и втори слой. Това, което аз направих, беше да използвам два цвята – бяло и златно. Когато боята изсъхне отлепете всички парченца тиксо.

DSCF1621

И сте готови! Честно казано – Обожавам ги!

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *