Организация на класьор

Настъпи и времето за училище! Тази година се вълнувам изключително много, тъй като това е моята последна година в училище и е първата година в университет за моя приятеля. Той беше толкова мил да ми даде възможността да се погрижа за неговите пособия за университета. Още от миналата година по това време ми дойде идеята какво точно искам да направя за него. Главният проект, който ще ви покажа, е разпределението и организацията на класьор. Нека започваме:


bts-list-bw-bgПървото нещо, което направих е да обсъдя с него цветовете, които предпочита, и какво иска да има във папката му. Това е много важна част, тъй като ви дава ясна представа за нещата. bts-list-colour-bgТака по-лесно ще планирате всичко и като цяло процесът ще тече по-гладко. За да организирам покупките и цветовата схема използвах моят Отново на училище списък. Той е направен, за да ви помага когато избирате тема за вашите тетрадки, химикали и т.н. За да научите повече за него, както и да го изтеглите, можете да прочетете предишния ми блог пост: Как да координираме всичко за училище в една тема.  Избрахме черно и синьо за основни цветове и  бяло и сребристо за акценти. Също така бях помолена да направя джоб или нещо като малка папка, която да държи всички важни неща.


binder set upАз започнах с вътрешната част на класьора. Боядисах средната част както и краищата  с черна боя и парченце домакинска гъба. Страните облепих с черна самозалепяща се хартия. Не беше матова нито гланц и за това се получи много приятна на допир повърхност. Относно как ще направите корицата си и вътрешната част зависи изцяло от вас. Можете да направите колажи, да облепите с декоративна хартия или опаковъчна хартия, можете да поръсите с брокат или просто да запазите изчистен вид.


binder set upСледващата стъпка бяха разделителите за предметите. Купих пакет от 10 цветни разделителя с табчета отстрани, но не бях впечатлена от самата система на табчетата. Избрах сините и сребристите разделители и добавих още един червен, за да станат нужната ми бройка. След това ги изрязах и нагласих по начина по който смятам, че binder set upнаистина ще е удобно. Не се притеснявайте да купите нещо и да го персонализирате по ваш вкус. След това измерих размера на табчетата и потърсих в Google картинки свързани с предметите. Реших да са кръгли. Разпечатах ги в подходящия размер. Залепих ги върху черен картон и ги изрязах.  След това с помощта на силно лепило ги залепих върху табчетата. По този начин направих интересни и полезни разделители. Така бързо и лесно ще намирате това, което ви е нужно.

Ако искате да разберете как да си надпишете разделители по начин, който ще пасне на всяка тема прочетете последния ми блог пост Как да координираме всичко за училище в една тема.


Пbinder set up осле преминах към джоба. Взех една от тези прозрачни папки с копче. Още пазя няколко от първи клас когато ни задължаваха да си подреждаме учебниците в тях. binder set upИзрязах я по диагонал, като изрязах малко парченце от капака, с което по-късно да мога да затворя и третата страна. Върху папката имаше надписи, които исках да скрия, за това взех лист с разпечатан дизайн, за да ги скрия. Изрязах го по формата и го залепих вътре в папката на задната страна. Тъй като листа не покриваше изцяло площта ми се binder set upналожи и да добавя допълнително парченце. Отначало се двоумих между два дизайна, но най-края избрах синия тъй като определено освежава всичко. Така направих красив, прозрачен джоб, идеален за съхранение на важни неща.


binder set upИ последният ми съвет е да разпечатате карта на университета ви както и програмата си. Особено ако това е първата ви година, план-схема на главната сграда както и на кампуса ще са ви изключително полезни! Аз разпечатах моите (неговите), ламинирах ги (защото кой знае) и ги перфорирах.


binder set upПоследната ви стъпка е да подредите всичко в класьора. Не забравяйте и да направите сладка първа страница където да си напишете името, за да се знае кой е притежателя на този страхотен класьор!


dscf3336binder set upbinder set up binder set up binder set up


Не забравяйте да споделите с мен вашите творения и в Инстаграм с #yhour


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *