Великденска декорация

Този Великден ви представям една страшно сладка(буквално и преносно) идея за декорация, кояото лесно може да се персонализира така че да е подходяща за всеки вкус и дом! Нека започваме:

Всичко, от което се нуждаете:
> Бурканче
> Самозалепяща хартия
> Боя – акрилна или спрей
> Парче плат и платнена панделка или връвчица
> Молив, ножица и малка секретна игла


Великденска декорация1. Първо нарисувайте стилизирано зайче като съобразите размера му с това на бурканчето ви. Аз използвах готов шаблон от интернет, който можете да изтеглите ТУК.

Великденска декорация2. Очертайте шаблона върху самозалепящата се хартия.

Великденска декорация3. Изрежете.

Великденска декорация4. Отлепете задната страна на хартията.

Великденска декорация5. Внимателно и центрирано залепете добре зайчето върху предварително ви измито и подсушено бурканче. Аз направих две зайчета – по едно за от двете страни на бурканчето.

Великденска декорация6. Идва ред на боядисването. Можете да използвате акрилна боя, но най-равномерно и бързо се получава със спрей-боя. Имайте предвид, че спрея е по-скъп от акрила, а и цапа малко повече, така че винаги имайте подложен картон или найлон.

Великденска декорация7. Докато чакате да изсъхне, направете плисирания акцент за гърлото на бурканчето. Първо изрежете правогълник от плата. Дължината трябва да е с около 5 см по-дълга от обиколката на гърлото на бурканчето, а ширината – в зависимост от височината на бурканчето.

DSCF24678. В горната част от плата, на около 0.5 см от върха, направете малки дупчици по цялата дължина. Колкото по-нагъсто са, толкова по-плисиран ще ви е плата.

Великденска декорация9. Прегънете единя край на платнената  ви панделка и прекарайте секретната игла и през двата получени пласта. По този начин лесно ще успеете да нанижете панделката през плата.

Великденска декорация10. Прекарвайте секретната игла през дупчиците като редувате отгоре-отдолу-отгоре-отодолу.

Великденска декорация11. След като бурканчето е изсъхнало, винамателно отлепете зайчето. Там стъклото трябва да е останало чисто. Ако все пак боята е навлязла и под зайчето, лесно изчистете с клечка за уши напоена с лакочистител.

Великденска декорация12. Вържете парчето плат за гърлото на бурканчето. Оформете пандлеката и плата. Ако се наложи изрежете част от плата или панделката.

Великденска декорация13. Последната стъпка е да добавите шарени шоколадови яйца в бурканчето!


Великденска декорацияВеликденска декорация


Споделете ми вашите творения за Великден в Инстаграм с #yhour.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *