DFTBA

Аз имам още няколко идеи, вдъхновени от мини-пътуването ми из Европа. Тази, коятоDFTBA canvas ще ви представя днес, е за платно с вдъхновяващ надпис. В случая е DFTBA (Don`t Forget To Be Awesome).  Едно послание, което те кара да извлечеш максимума от деня, като дадеш всичко от себе си и бъдеш страхотен. По-този начин ще си най-ползотворен! Не забравяйки да си страхотен, ти се опитваш да бъдеш най-добрата си версия!

Видях тази (, а и много други идеи за картини) в един много интересен магазин за интериор. Всички те бяха сякаш отпечатани върху платното, но реших, че мога да си ги направя и сама(и за много по-малко от 35€ ). И разбира се, ще ви покажа и на вас:

Всичко, от което се нуждаете:
> Платно за рисуване
> Лист самозалепяща хартия
> Боя (акрилна, темперна или маслена)
> Нова домакинска гъбичка
> Ножица и химикал


DFTBA canvas1. Първото нещо, което трябва да направите е да намерите шаблони на буквичките ви. Аз намерих пластмасови, които не бяха точно буквите, които ми трябваха, но си ги модифицирах! Може да направите вашите буквички на ръка или да си ги разпечатате. Разбира се, можете и да напишете свое собствено послание! О, и не забравяйте да съобразите големината на буквите с платното ви.

DFTBA canvas2. Очертайте буквите върху самозалепящата се хартия и ги изрежете.

DFTBA canvas3. Отлепете задната част на хартията

DFTBA canvasи ги залепете върху платното, като ги разположите така, както на вас ви харесва!

DFTBA canvas4. Започнете да запълвате платното. Тъй като оригиналната картинка, която гледах, беше с галактика в сини и червени тонове, реших и аз да направя точно това. Започнах с най-светлото синьо. Аз използвах акрилни бои и смятам, че са най-подходящи за случая. Можете да пробвате с темперни, защото съм сигурна, че ще имат подобен ефект. Не съм много сигурна за ефекта, който ще се получи с маслени бои, но ако предпочитате тях – пробвайте!

DFTBA canvas5. Продължих с по-тъмното синьо. Начина, по които рисувах, беше като сложа няколко точки на платното и просто потупвам отгоре и разнасям с парченце от домакинската гъбичка за миене. Наистина много бърз начин за запълване на платното, а и идеален за смесване на цветовете. Също така придава някаква обемност, защото потупванията не винаги са равномерни и се създава този ефект тип „галактика“.

DFTBA canvas6. Продължете докато сте доволни от ефекта.

DFTBA canvas7. След като всичко е изсъхнало, внимателно отлепете буквичките и отдолу е останало чистото платно.

DFTBA canvas8. Ако все пак имате малки гафчета като мен, имам лесно решение – с пръст или парче плат напоен с малко от подходящия разтворител, в зависимост от боята, (темперни – вода, акрилни  и маслени – темпертин) минете върху изцапания участък. Боята трябва да избледнее или  напълно да се премахне. Ако все още не сте доволни от резултата, внимателно минете с бяла боя и четка за рисуване отгоре. Готово!


DFTBA canvasИ не забравяйте да бъдете страхотни!

DFTBA canvas

 

DFTBA canvas

Можете да ми покажете вашите творения в инстаграм с #yhour


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *