Пролетни цветя (Преизползване на стари фулмастери)

Пролетта е тук! И е тооолкова красива! Малките цветенца цъфтят в бяло, лилаво и жълто, а пеперудите вече са се събудили! Представям ви една идея с която лесно ще внесете пролетното настроен и в дома ви. А също така старите, изсъхнали флумастери ще влязат в употреба и ще си свършат работата до край!

Всичко, от което се нуждаете:
> Кухненска хартия
> Стари фулмастери
> Спирт
> Ножица
> Картон


spring flowers (upcycling old markers)1. Първо е подготовката. Силно ви препоръчвам да използвате подложка.

spring flowers (upcycling old markers)2. Сипете пръст-два спирт в СТЪКЛЕНО бурканче или купичка.

spring flowers (upcycling old markers)3. Поставете едно парче от кухненската хартия върху подложката ви. Изберете си фулмастер и го потопете в бурканчето със спирт.

spring flowers (upcycling old markers)4. Веднага след това я докоснете до парчето кухненска ролка и цвета ще се прояви. Ако искате акцент доксонете върха на фулмастера до хартията.

spring flowers (upcycling old markers)5. Рисувайте близки линий, за да оцветите по-голяма площ.

spring flowers (upcycling old markers)6. Отначало наистина не знаех какво правя, но всичко започва с експерименти.

spring flowers (upcycling old markers)7. Това, което направих аз беше, да избера цветове в една гама и да редувам светли с тъмни. С тази техника имате наистина неограничени възможности. Също така можете лесно да добиете опит в комбинирането на цветове. Но внимавайте! Не всички цветове излизат такива каквито някога са били на хартия. Охрата ми се превърна в зелено, сивото в жълто или розово, зеленото в кафяво… за това е добре да си имате пробно парче хартия където опитвате всички цветове преди да ги използвате за цветенцето си.

spring flowers (upcycling old markers)8. Може да направите и листенца!

spring flowers (upcycling old markers)9. След като всичко е изсъхнало просто го изрежете и го сгънете като цветенце. Можете да ги подредите в най-различни композиции. Можете да ги направите на венец, букет, върху стиропорена топка, на диадема….


 

Ще ви покажа какво направих аз:

spring flowers (upcycling old markers)1. Изрязах от картон кръг, тъй като първоначалната ми идея беше да направя венец, но в последтствие нещата се промениха.

spring flowers (upcycling old markers)2. Увих и залепих около кръга някакъв тип декоративна хартия, която взех от един букет. Никога не знаете за какво ще ви потрябва! така че ако ви попадне нещо красиво си го запазете.

spring flowers (upcycling old markers)3. Сгънах кръга на две и залепих цветята  и листенцата в получената кухина.


И най-хубавото е че преизползвахме докрай старите фулмастери! В моите наистина не остана нищо, защото писците им станаха бели.

spring flowers (upcycling old markers)spring flowers (upcycling old markers)


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *